zaterdag 19 juni 2010

Zaterdag 19 juni 2010

Al snel zijn we bij de ingang van Yellowstone NP dat we via de indrukwekkende Theodore Roosevelt Poort binnenrijden. Als we in Mammoth Village langs het hotel rijden, weten we niet wat we zien: er staat een bizon voor het hotel! Bezoekers van het hotel durven niet naar buiten en staan voor de ramen te kijken wanneer de kust veilig is, maar zo te zien is het beest nog niet van plan te vertrekken.

Door de heetwaterbronnen van de Mammoth Hot Springs zijn prachtige terrassen ontstaan. Op plekken waar het water er niet meer overheen stroomt zijn de terrassen grijs geworden, maar ze zijn heel kleurrijk wanneer er nog wel water is (foto).
We lopen een aantal trails door dit vulkanische gebied met ontzettend veel thermische activiteit. Overal zie je rookslierten (foto). Geen wonder dat je hier zoveel afgebrande bossen ziet, men reageert niet meer op rookpluimen! Soms hoor je de stoom uit de stoomgaten blazen en zijn er blubberende poelen die geluiden maken alsof ze aan het boeren zijn. Bij de Roaring Mountain komt niet alleen stoom op diverse plaatsen uit de berg, er klinkt ook nog een soort gekreun bij.
Sommige heetwaterbronnen hebben de mooiste kleuren die ontstaan door bepaalde bacteriën in het water. Tijdens de wandeling voel je de warmte-uitstraling van de bronnen. We zien geisers die het water van enkele tientallen centimeters tot enkele meters omhoog spuiten.
De wandelingen langs de geisers en fumaroles lopen voor het grootste deel over houten boardwalks.
Verder in het park zien we regelmatig op uitwijkplaatsen mensen staan met enorme verrekijkers of camera’s op statieven. Wij ook steeds die parkeerplaats op, omdat we denken: daar moet wat bijzonders te zien zijn, vast een beer of een eland. Maar hoe we ook turen, we zien niets. Als ik vraag wat er te zien is, mag ik door de verrekijker kijken en als ik heel goed tuur en men erbij vertelt wat er te zien is en waar, zie ik een vogel onder een rots zitten. Zal wel een vreemde vogel zijn, de mensen van de verrekijker zijn tenminste heel enthousiast, ik doe maar een beetje mee. Later vragen we het nog een keer, dan is het een soort geit, wel heeeeeeel in de verte dan. Bizons hebben we, naast die voor het hotel, vandaag ook weer genoeg gezien. Dus Angie, voor buffalo’s kun je naar Yellowstone, zie je ook nog heel veel andere mooie dingen.
Onze slaapplaats ligt dit keer in West Yellowstone, hier hebben we 2 overnachtingen geboekt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een geweldige route zeg! Dit lijkt me heel gaaf om een keer mee te maken.

Jullie hoeven in ieder geval niet meer naar IJsland op vakantie, mochten jullie het ooit eens van plan zijn.

xxx Janine

Anoniem zei

Whow....mooi park hé? Wij hebben ook in West Yellowstone 3 dagen overnacht in the Three Bear Lodge, 317 Yellowstone Ave. Schijnt twee jaar geleden te zijn afgebrand maar weer gerenoveerd.
Ja jongens, wij hebben ook zo genoten van het park. Ook nog de beroemde Old Faithfull zien spuiten, ik geloof om de 90 minuten gaat ie af...!!!!
Geniet maar.
Ina en Fred