vrijdag 18 juni 2010

Vrijdag 18 juni 2010

Vandaag zijn we qua tijd op de helft van onze reis. Tot nu toe een tamelijk avontuurlijke ervaring. We hebben al ontzettend veel moois gezien en genieten nog steeds volop.

We zijn er niet rouwig om dat we het tochtgat Cody kunnen verlaten via de mooie Buffalo Bill Cody Scenic Byway. Ook hier is nog alles naar Cody’s held genoemd: de dam, het reservoir, het State Park.
Buffalo Bill is als bizonschutter begonnen om de arbeiders aan de spoorlijn te voeden. Later is hij met een bombastische Wild West show door het land getrokken en heeft hij Cody gesticht. Dit in het kort, het verhaal is veel uitgebreider.
De dam ligt dicht bij de doorgaande weg en hadden we beslist niet willen overslaan.
Terwijl we langzaam steeds hoger klimmen naderen we Yellowstone National Park.
Wat een fantastisch park! Ik wil niet precies elk punt uitgebreid beschrijven, dan wordt mijn verhaal vééééél te lang. Hoogtepunten waren de veelkleurige Grand Canyon of the Yellowstone (foto) en de watervallen (foto). Maar de schitterende uitzichten die je overal had waren ook stuk voor stuk subliem.
We kwamen nog langs een deel waar de aarde zo vulkanisch is, dat de aarde overal kookt, blubbert en stoomt. Je loopt er via een boardwalk overheen en de rotte eierenlucht moet je maar op de koop toe nemen.
Bizons hebben we inderdaad genoeg gezien Fred! Ook nog andere dieren, maar Yogi Bear heeft zich niet laten zien. Ik zou me trouwens ook verstoppen als de halve wereld in optocht door mijn park reed, want drukbezocht is het.
Van harde wind hebben we geen last meer en de lucht is helder en blauw, we konden zelfs weer in ons t-shirt lopen.
Overnachten doen we in de plaats Gardiner dat aan de noordingang van Yellowstone NP ligt. Het ligt weer in Montana, dit is de derde keer dat we in deze staat zijn en nog niet de laatste. De camping ligt iets verhoogd tegen een berg en geeft daardoor een mooi overzicht over de mooie omgeving.

Geen opmerkingen: