dinsdag 29 juni 2010

Dinsdag 29 juni 2010

Het eerste deel van onze route gaat weer door het mooie groene bergdal. Het moet wel tamelijk hoog liggen, want er staan sneeuwpaaltjes langs de weg en op sommige plaatsen zijn speciale uitwijkplaatsen om sneeuwkettingen onder te doen in de winter.
We komen weer langs een mooi meer met de welklinkende naam Coeur d’Alene Lake. Vervolgens komen we in meer stedelijk gebied tussen de plaatsen Coer d’Alene en Spokane, waartussen ook de grens naar de staat Washington ligt.
Bij Spokane gaan we de snelweg af en vervolgen onze weg op binnenwegen, maar eerst gaan we nog even naar een Wallmart voor wat laatste boodschapjes en een knipbeurt bij de trimsalon. Ik vind het een beetje eng naar een vreemde kapper te gaan, wie weet hoe ik er vandaan kom, maar het is na afloop in ieder geval niet slechter dan het was. En ik ben weer een stuk wijzer want ik weet nu dat de knipdame haar moeder voor de tweede keer getrouwd is, ze twee stiefzusters heeft die heel slank zijn en stijl haar hebben, dat zij altijd al mollig was ‘with boobs and but’ , krulhaar heeft, etc. etc.
Verder door het groene golvende land vervolgen we onze weg en raken weer op de rustigere route en komen door kleine plaatsjes (foto).
We rijden naar Grand Coulee waar de beroemde Grand Coulee Dam is. Deze willen we morgen uitgebreid gaan bekijken. Als we aan komen rijden hebben we al een mooi zicht op het Lake Roosevelt.
Nu gaan we even naar het Visitor Center voor informatie en rijden naar het Crown Vista Point waar je een subliem uitzicht hebt op het indrukwekkende bouwwerk (foto). Op het plaatje komt het niet zo over, maar hij is werkelijk enorm.
Dan zoeken we een camping uit. De een ligt hoog op de berg met uitzicht op het meer en de andere heeft ’s avonds een gratis shuttledienst naar de lasershow op de dam. We kiezen voor de laatste.

Morgen het vervolg op de Grand Coulee story.

Geen opmerkingen: