zondag 27 juni 2010

Zondag 27 juni 2010

Vanochtend gaan we op weg naar West Glacier, de andere kant van Glacier NP. De weg loopt helemaal onderlangs het park. We kunnen merken dat we in Indianen gebied zijn: we zien nederzettinkjes waar om de huizen heen een aantal autowrakken en andere troep ligt. We zien een autokerkhof midden in het bos en ook de plaats Browning ziet er aardig ‘Indiaans’ uit. We gaan er tanken, omdat de prijzen daar nog redelijk zijn, en doen boodschappen.

Als we in West Glacier komen, gaan we eerst een camping bespreken. We zouden 2 nachten in St. Mary blijven, maar zijn er eerder weggegaan omdat we er al op 2 plaatsen het park in geweest zijn en deze dag liever aan de west kant doorbrengen.
We vinden een mooi plekje in het bos (foto).
Dan gaan we het park in. We mogen met de camper maar een beperkt traject afleggen in het park, omdat de weg daarna te kronkelig wordt en de rotsen te laag hangen. Er zijn shuttle busjes, maar die rijden pas vanaf 1 juli.
Lake McDonald is het grootste meer van het park waar we in de lengte langsrijden. Een prachtig blauw meer waarin de bergen mooi weerspiegelen (foto), dat wil zeggen: totdat er een paar motorboten overheen brullen.
We volgen de McDonald Creek waar ook de Mc Donald Falls te zien zijn.
Het is erg druk in het park. Van op je gemakje door het park kachelen is geen sprake, dan heb je zo een file gecreëerd en moet je elk ogenblik uitwijken om de hele rij weer langs te laten. Ik snap niet waarom mensen zo hard door zo’n park moeten sjezen! Dat is niet alleen vandaag, dat zijn ook onze eerdere ervaringen.
Dan komen we bij de Avalanche Creek, waar we een trail willen lopen. Maar hoe we ook zoeken, we vinden geen enkele parkeerplaats meer. Niet omdat we een camper hebben, ook personenauto’s rijden alsmaar rondjes over de parkeerplaatsen.
Dan rijden we door waar we eigenlijk niet meer mogen komen met een camper, maar we moeten toch ergens keren en vinden nog een mooi uitkijkpunt, waar we meteen kunnen omdraaien. Op de terugweg proberen we het nog een keer op de parkeerplaatsen bij de Avalanche Creek, maar weer vangen we bot. Moet wel een erg populaire trail zijn, we zien de mensen in optocht over het pad marcheren. We hadden graag in die Avalanche Parade willen meelopen, maar helaas…...
Terug in West Glacier gaan we nog even winkelen en dan terug naar ons mooie plekje in het bos.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen wat een prachtige reis met zoveel avontuur. De foto´s zijn één voor één uit de kunst. Mijn petje af voor U beide, want het is toch een heel grote onderneming. Hierbij groetjes van Fred z,n zus Willemien.
PS: Ik geniet ook mee van het verhaal over de trip. trip

Anoniem zei

Hoi Annette en Henk,

Jeetje zeg, dat het zó druk zou zijn daar in de zomer hadden wij niet verwacht. Wij hebben toen 3 nachten in de Mc Donald Lodge geslapen, dat hebben we verteld en de Avalanche Trail gelopen naar het schitterende Avalanche Lake. Wij zijn minder dan 10 hikers tegen gekomen en de parkeerplaats waar jullie over spreken voor nog geen 10e bezet. Maar het was toen ook in mei.
LIefs, Ina en Fred