maandag 21 juni 2010

Maandag 21 juni 2010

Als we onderweg zijn in Yellowstone, zien we dat de rookpotten weer geplaatst zijn. We dachten dat het de voorgaande dagen druk was vanwege het weekend, maar het lijkt nu nog drukker op de interessantste punten. Komt natuurlijk omdat hier de schoolvakanties al begonnen zijn. Voor Nederlandse begrippen zou het waarschijnlijk nog rustig zijn, er is altijd nog plaats op de parkeerplaatsen. Maar omdat we wekenlang over zulke stille wegen hebben gereden en in zulke rustige parken geweest zijn, valt de drukte extra op.
We bekijken onderweg een waterval, komen langs een diepe canyon waar ook een waterval is en we gaan de Craig Pass over die 2558 meter hoog is.
We rijden nu veel door naaldbossen, komen langs kleine meertjes en grotere meren waaronder Yellowstone Lake en Lewis Lake en gaan langs Lewis River naar het zuiden.
Dan rijden we Grand Teton NP binnen. De weg die we volgen loopt parallel aan de Grand Teton Range, een bergketen waaronder 12 pieken die hoger zijn dan 3650 meter. De hoogste is Grand Teton van 4198 meter.
De wandelingen en uitkijkpunten onderweg hebben steeds de besneeuwde bergtoppen als achtergrond. De Snake River mondt uit in Jackson Lake en je steekt de rivier over via de Jackson Lake Dam (foto).
Bij Jenny Lake is het ook weer een komen en gaan van mensen, wij ontdekken een klein weggetje dat ook naar het meer loopt, een prachtig plekje (foto). We eten er gelijk onze tussen de middag hap.
Willow Flats is een moerasachtig gebied waar een grote verscheidenheid aan vogels voorkomt. Als ik aan Henk vraag of hij al Trompetter zwanen heeft gezien antwoordt hij dat hij alleen een eend met een drumstel heeft gespot.
Als we Grand Teton NP uitrijden, blijven we tussen de besneeuwde bergtoppen rijden en zijn we al gauw bij onze camping.

Geen opmerkingen: