zondag 20 juni 2010

Zondag 20 juni 2010

Als we Yellowstone NP inrijden, zien we algauw twee ruziënde buffels langs de weg. Dan rijden we over een zijweggetje, de Firehole Canyon Drive, waar de Madison River beneden ons door een kloof stroomt, onderweg zijn twee watervallen te zien.

Eerst rijden we naar Old Faithful, één van de grootste en meest betrouwbare geisers van Yellowstone. Het is nog vroeg en het lijkt tamelijk rustig in het park, maar bij Old Faithful is al veel volk op de been. Het is jammer dat we Yellowstone net in het weekend bezoeken, nu is het overal extra druk.
We moeten nog ruim een uur wachten voordat de geiser in werking treedt. We besluiten eerst de trail te lopen die er vlak achter begint. Overal weer poeltjes en stomende gaten die hun oprispingen hoorbaar uiten. Sommige zijn schitterend van kleur, die micro-organismen zijn weer druk aan het schilderen geweest.
Na de wandeling volgt het wachten op ‘The Old Lady’. Het publiek zit ademloos te wachten tot het spektakel begint. Af en toe een schijnbeweging van een golf water, waardoor we al beginnen te denken dat het dat was en dat er elk ogenblik een handje met opgestoken middelvinger uit de krater komt, maar dan begint het echt. Wow, wat een kracht komt daar uit de aarde! (Indrukwekkend Fred).
Overal in het park stijgen weer rookpluimen op, we zeggen dan tegen elkaar dat de Indianen aan het e-mailen zijn. We zien ook verder weer veel grotere en kleinere geisers en hebben het geluk nog twee flinke uitbarstingen te zien van geisers die niet zo vaak werken, waaronder de White Dome Geyser.
Ook zijn er vandaag weer heel wat ‘wild watchers’ op de been die op de parkeerplaatsen door hun toeters staan te koekeloeren of ze misschien een grijs blauw overdwars gestreept kanariepietje kunnen spotten. Ook gaat er een vrouw uit haar dak als een berggeit van de ene rots op de andere springt (ik dacht dat berggeiten dat altijd al konden). Maar goed, ieder zijn hobby, laat ze maar lekker genieten.
Op de terugweg wandelen we door het aardige plaatsje West Yellowstone voordat we weer naar onze overnachtingsplaats terugkeren.
We hebben een kleine tafelbarbecue gekocht, die gaan we vanavond eens uitproberen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahaha. Nog groen/paars geruite achteruit springende kwijlslakken gespot???

Weer een geweldige dag gehad zo te zien/lezen.

Filmpje van Luana probeer ik op Youtube maar te zetten en dan stuur ik de link wel door.

xxx Janine

Dennis Verhaaff zei

Fijn... we hadden een nieuwe barbeque nodig :)