maandag 28 juni 2010

Maandag 28 juni 2010

Als we onze mooie plaats in het bos verlaten en weer op weg gaan, zijn we algauw in de stad Kalispell, een wat grotere plaats met een historisch centrum. Daarna passeren we nog een aantal typisch Amerikaanse ‘smalltowns’.

We vervolgen onze weg langs het prachtige blauwe Flathead Lake (foto). Het meer is 61 km lang en 24 km breed en ligt in het mooie berglandschap van de Mission Range en de Flathead Range, die beide behoren tot de Rocky Mountains (zo stond het in de reisgids, heb het niet gecheckt in Wikipedia).
We rijden het reservaat in van de Flathead Indianen (en wijsneus, van welk automodel stamt deze naam af?) en zien de bekende autowrakplantages (foto).
Dan buigt deze mooie route van het meer af en gaat door groene bergen en langs rivieren richting zuiden.
Als we de snelweg oprijden, gaat het weer richting westen en vlak voor onze overnachtingsplaats rijden we voor de tweede keer de staat Idaho binnen. We kunnen meteen de klok een uur terug zetten en krijgen vandaag voor de laatste keer een uurtje cadeau.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heb even niet met jullie meegereden. Want jullie gingen die hoge bergen in en dat vond ik een beetje eng. Kreeg er hoogtevrees van. Wanneer komen jullie weer naar beneden? Knijp m'n oogjes dicht. FANTASTIC PCITURES. Groetjes van Garland, die begint het voetballen nu ook echt leuk te vinden. Brasil here we come!
PS: (Oom) Piet Houppermans in New Zealand very ill. Transported to the hospital. They fear the worst. Mama overstuur, natuurlijk.
Liefs,
Agnes.