woensdag 14 juli 2010

Crabbing

Zaterdag zijn we naar een Zomerkamp geweest waar Hannah in augustus een week heen gaat. Het is zo'n echt Amerikaans zomerkamp wat je ook in films en op tv vaak ziet. Het is prachtig gelegen aan een meer in de bossen. Een van de medewerkers geeft ons een rondleiding.

Zondag gingen Henk en ik naar Art by the Bay, een muziek- en kunstfestival. Er waren stands met allerlei kunstvoorwerpen die verkocht werden door de kunstenaars zelf. Op een podium traden steeds artiesten op, om het uur een andere. Twee ervan beluisterden we, ze waren erg goed. Ook de gebruikelijke eet- en snoeptentjes ontbraken niet.

Dinsdag na de lunch vertrekken we naar een deel van Camano Island waar we een prachtige bostrail gaan lopen met de hele familie en de hond. In het begin zijn er hele hoge naaldbomen, daarna verandert het bos meer in een loofbomenbos. Uiteindelijk komen we bij een meertje uit. Dan weer dezelfde weg terug. De kinderen plukken onderweg huckleberries, kleine rode besjes.

CRABBING

Vandaag (maandag) gaan we naar Camano State Park met de hele familie. De boot en de krabbenkooi gaan ook mee, want er moeten krabben gevangen worden. Als we bij het strand aankomen, gaat Dennis met Hannah en Madeline in de boot de krabbenval uitzetten. Het is een metalen kooi met een luikje. Als aas wordt een kalkoenpoot gebruikt. Als de krabben door het luikje gaan, kunnen ze er niet meer uit, dan zijn ze gevangen.
We maken een wandeling langs het strand, behalve Amy en Lorelai.
Bij het omkeren van grote keien langs de waterlijn, komen allerlei zeedieren tevoorschijn zoals kleine krabben, andere schelpdieren en zeesterren. We zien twee zeearenden in de bomen bovenaan de rotswand.
Als we terugkomen gaan we eerst lunchen aan de picknicktafel op het strand. Daarna wordt de krabbenkooi ingehaald. Er zitten een bende krabben in, waarvan 11 aan de criteria voldoen. Er mogen namelijk alleen krabben vanaf een bepaalde afmeting gevangen worden en het moeten mannetjes krabben zijn. De rest moet teruggegooid worden. Hannah pakt de krabben met het grootste gemak beet, ik doe het haar niet na. Madeline is er huiverig voor en moet eerst aangemoedigd worden voordat ze angstvallig zo'n levende knijptangenhouder beetpakt.
Dan wordt de kooi opnieuw geplaatst. Bij de tweede vangst is de oogst 5 bruikbare krabben.
Thuisgekomen worden de beesten gekookt door Amy en Dennis, Henk, de kinderen en ik gaan er daarna het krabbenvlees uit pulken. Amy maakt hiervan een heerlijk maaltje, het is weer smullen geblazen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om eens meegemaakt te hebben zeg. Lijkt me heerlijk, vers krabbenvlees.

Die 3 meiden lijken totaal niet op elkaar, he!

Liefs, xxxx en (gelukkig) weer tot gauw.

Janine