zondag 4 juli 2010

Zondag 4 juli 2010

Gisteren hadden we de 4-juli (onafhankelijkheidsdag) viering in plaats van vandaag. Het wordt gehouden op het eiland in het meer en het was weer een zeer geslaagde middag. Sue, Amy’s moeder was er ook bij.

Als we aankomen wordt ons gevraagd om te raden hoeveel cerial loops (soort ontbijtrondjes die je met melk eet) er in de pot zitten die daar op tafel staat. We doen allemaal een gok.
De barbecues staan al volop te gloeien, dus kunnen we meteen beginnen met het eten van broodjes met hamburgers, cheeseburgers en hotdogs. En er is een buffet met gerechten, meegebracht door de aanwezige gasten, het is echt smullen geblazen. Daarna nog langs het buffet met nagerechten en dan kan met de spelletjes begonnen worden.
Dezelfde ceremoniemeester als altijd leidt het geheel, hij doet het erg leuk. Als eerste is het spel eieren gooien aan de beurt en Hannah heeft mij gestrikt om daarbij haar partner te zijn. We moeten een rauw ei naar elkaar overgooien en na iedere geslaagde worp wordt een stap achteruit gedaan. Je bent af als het ei breekt. Ik zie het al voor me dat ik er onder de eierstruif vandaan kom. Er wordt nog wel twee keer gespeeld en de tweede keer komen we aardig ver, maar we komen er beiden gelukkig aardig schoon vanaf. Als volgende komt de stoelendans waar de kinderen aan mee doen en als laatste het kaasgooien.
Dan wordt de prijswinnaar bekend gemaakt van het raden naar het aantal loops. En wie denk je dat er het dichts bij zat? Ja hoor, Henk! Hij wint de prijs: twee extra lange spiezen voor de barbecue, inclusief Amerikaans strikje (foto).
Het was weer erg leuk, een echte Amerikaanse feestdag.
Na de party gaan Dennis, Hannah, Madeline, Henk en ik nog naar het strand waar we een mooie wandeling over de hobbit trail maken die deels langs het strand en deels door het bos loopt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jullie vermaken je prima zo te zien / lezen. En wat een lieve meiden zijn het toch. Dennis en Amy kunnen trots zijn. Hoe is het eigenlijk met Amy en Lorelai?

Groetjes, Marco.